הבדלים ברישיונות רכבים מסחריים פרטיים
רכבים מסחריים הם כלי רכב שמתאימים לצרכי עבודה מסוגים שונים, הם השלב הבא לאחר הרכב הפרטי, ושלב אחד לפני המשאית, וניתן להשתמש בהם בדרכים שונות כמו למשל לצרכי מסחר, שינוע והפצה, הובלת או הסעת נוסעים, הובלת ציוד ועוד. כמו כן מסחריות משמשות גם את כוחות הביטחון במקרים רבים. יחד עם זאת אם אתם רוצים לנהוג ברכבים מסחריים, קחו בחשבון שישנם כמה וכמה הבדלים ביניהם לבין רכבים פרטיים. אחד מהם בא לידי ביטוי ברישיון הנהיגה.
רישיון נהיגה: רכבים פרטיים VS רכבים מסחריים
אם יש לכם רישיון נהיגה בדרגה B, שזהו למעשה רישיון נהיגה ברכב פרטי, תוכלו לנהוג גם על רכב מסחרי עד 3.5 טון ולהסיע עד ל- 8 נוסעים מלבד הנהג. במידה והרכב המסחרי עולה על 3.5 טון או במידה וכמות הנוסעים גדולה יותר, יהיה צורך ברישיון נהיגה דרגת C1. רישיון נהיגה דרגת C1 מאפשר לכם לנהוג ברכבים מסחריים וברכבי עבודה שמשקלם עולה על 3.5 טון אבל אינו עולה על 12 טון. מעל 12 טון כבר תצטרכו רישיון נהיגה מסוג C עבור משאית- תובלת משא כבד.
יש לציין שבעלי רישיון נהיגה דרגה B יכולים לחבר אל הרכב נגרר עד משקל 1,500 ק"ג.
הבדלים נוספים בין רכבים פרטיים למסחריים
מלבד רישיון הנהיגה ישנם הבדלים נוספים בין רכב פרטי לבין רכב מסחרי. הבדלים אלו באים לידי ביטוי בפרמטרים הבאים:
• סוג הרכב – רכבים מסחריים מאפשרים לכם להעביר מטען או להסיע נוסעים, ולכן לפני שאתם בוחרים בדגם מסוים עליכם להבין מהם הצרכים שלכם. רכב פרטי לצורך העניין לא יכול לשמש אתכם לכאלו מטרות, אלא אם כן יש לכם מטען קטן מאוד שיכול להיכנס לתא המטען.
• מטען ומשקל – תא המטען ברכב פרטי מוגבל הרבה יותר לעומת תא המטען של הרכב המסחרי. עם זאת קחו בחשבון שגם לרכבים מסחריים יש מגבלות על משקל וחשוב שלא תעברו אותן. חריגה מהמשקל המותר או העמסת יתר של הרכב אינה רק בלתי חוקית, אלא שגם יכולה לסכן אתכם מבחינה בטיחותית.
• שדה ראיה – הנהיגה ברכב המסחרי מעט מאתגרת ביחס לנהיגה ברכב פרטי. הרכב גבוה יותר, ולרוב קשה יותר ל להסתמך על החלון האחורי. כתוצאה מכך צריך לעשות שימוש נרחב יותר במראות צד עם שדה ראיה רחב, מה גם שנדרשת מיומנות גדולה בזמן פניות, סיבובים וחניה, כי לרוב מדובר ברכב גדול יותר משמעותית.